ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hotărârea privind negocierea unui lot de vaccin anti-COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial

10:59 | 21.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Hotărârea Guvernului care prevede negocierea de către Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale și comandarea unui lot de 700 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech/Pfizer, a fost publicată în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

„Se permite achiziționarea vaccinurilor anti-COVID-19, cu exceptarea de la modelele formularelor din documentațiile standard pentru realizarea achizițiilor publice, inclusiv modelul contractului, precum și de la formularul standard al documentului unic de achiziții european, cu acceptarea modelelor de formulare propuse de către producătorii vaccinurilor anti-COVID-19”, indică decizia.

Potrivit Executivului, lotul de ser pentru imunizarea populației ar urma să fie livrat Republicii Moldova în lunile septembrie-octombrie ale acestui an.

„Este o decizie importantă, iar dacă se reușește achiziționarea lotului de 700 de mii de doze de vaccin, atunci asta presupune că 350 de mii de oameni vor fi vaccinați cu două doze", a estimat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.

Sursă: monitorul.gov.md

img21003635

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!