ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va acorda indemnizații unice pentru șapte veterani de război

18:06 | 26.05.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Guvernul a alocat 410 mii de lei din bugetul de stat autorităților administrației publice locale de nivelul al doilea pentru a putea fi acordate indemnizații unice pentru 10 beneficiari din trei raioane: Nisporeni, Râșcani, Chișinău. Este vorba despre șapte participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și trei participanți la acțiunile de luptă din Afganistan, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Tot în ședința de astăzi a Guvernului s-a decis ca veteranii care au luat parte la lichidarea catastrofei de la Cernobîl și care au contraindicații medicale pentru a merge la tratamente balneo-sanatoriale, vor putea beneficia de compensație bănească în schimbul biletelor. Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, de asemenea compensații vor beneficia 24 de persoane.

„Veteranii care au fost în Cernobîl și care din motive de sănătate nu pot să se deplaseze în sanatoriu, de altfel oferit gratuit de către stat, pot beneficia în schimb de contravaloarea financiară a acestor foi de odihnă, lucru care mi se pare absolut corect", a spus premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

foto simbol

img21003779

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!