ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Aviasan va avea în dotare opt ambulanțe noi

16:25 | 27.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Opt ambulanțe de terapie intensivă mobilă, dintre care două pentru transportarea copiilor și șase destinate adulților au fost distribuite astăzi serviciului Aviasan. Costul total al celor opt mașini a constituit circa 1 milion de euro, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, autosanitarele au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” și sunt destinate transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotate cu echipamente, dispozitive medicale şi medicamente de terapie intensivă.

„Ambulanțele achiziționate vor contribui la sporirea calității serviciilor medicale prestate pacienților în stare gravă și  fortificarea semnificativă a bazei tehnico-materiale a IMU. Aprecieri înalte echipei Băncii Mondiale, pentru că a făcut posibilă achiziționarea acestui lot de ambulanțe”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Igor Curov.

Cele două ambulanțele neonatale sunt echipate cu dispozitive de respirație artificială/ventilator, incubator pentru nou-născut, cele pentru adulți: defibrilator, electrocardiografe, pompe de perfuzie și infuzie, glucometre, umidificatoare, tonometre, aspiratoare, precum și butelii de oxigen pentru asigurarea cu oxigen a pacienților.

Conform statisticilor MSMPS, anual, specialiștii serviciului Aviasan efectuează circa 4.000 de misiuni cu deplasarea specialiștilor în instituțiile medicale spitalicești din teritoriu, care asigură consultarea, diagnosticarea, tratamentul, inclusiv chirurgical, și transportarea asistată a pacienților în stare gravă. Anual, circa 3.000 de pacienți în stare gravă sunt transportați către instituțiile spitalicești.

foto: MSMPS

img21003799

img21003799

img21003799

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!