ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concurs național de arte plastice dedicat drepturilor copiilor a avut loc la Chișinău

18:39 | 31.05.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Cea de-a doua ediție a concursului național de arte plastice, cu genericul ”Drepturile copiilor”, și-a desemnat astăzi laureații. Evenimentul a fost organizat de Institutul Național al Justiției și Școala de arte plastice „Alexei Șciusev” din Chişinău, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, la concurs au fost prezentate 150 de lucrări ale elevilor din întreaga țară, care reflectă viziunile și percepțiile lor despre drepturile copiilor. Competiția s-a desfășurat la două categorii de vârstă: 11-14 ani și 15-17 ani.

În cadrul manifestării, Diana Scobioală, directorul Institutului Național al Justiției, i-a felicitat pe participanți și i-a încurajat să rămână la fel de entuziaști în promovarea și protejarea drepturilor copiilor.

Creațiile au fost evaluate de către un juriu în frunte cu artistul plastic Vasile Sitari, din care au făcut parte profesori de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și Școala de Arte Plastice ”Alexei Șciusev”.

Astfel, la prima categorie de vârstă, premiul I a fost obținut de către Ecaterina Mustață (14 ani), elevă la Școala de arte plastice „Alexei Șciusev” din Chișinău, premiul  II – de către Radolina Postolachi (13 ani), elevă la Școala raională de arte plastice „Nicolae Moisei”, Telenești , iar premiul III i-a revenit Loredanei Temciuc (14 ani), elevă la Școala de arte „Valeriu Poleacov” din capitală. La a doua categorie de vârstă, premiile au fost luate de către Andreea Susarenco (15 ani), elevă la Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Mihail Berezovschi din Chișinău, Tatiana Mocanu (15 ani) și Sorina Neagu (17 ani) de la Centrul de creație a copiilor „Miorița”, Cahul.

Concursul național de arte plastice cu genericul „Drepturile copiilor”, destinat elevilor din școli generale, licee, gimnazii, școli și studiouri de arte din întreaga țară, s-a desfășurat în perioada februarie-mai curent, în vederea informării și promovării, prin intermediul creației, a drepturilor copiilor. Prima ediție a concursului a avut loc în 2017 cu genericul „Justiție – eu te văd așa”, picturile copiilor fiind vernisate atunci și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din Strasbourg, cu ocazia aniversării a XX-a de la ratificarea de către Republica Moldova a Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.

img21003887

img21003887

img21003887

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!