ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

09:29 | 06.06.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (05 - 06 iunie 2021)

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 26 848 de traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 13 937 de traversări persoane, dintre care 7 468 de treceri la frontiera moldo-română, 1 895 de treceri la frontiera cu Ucraina și 4 574 de treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 4 574 de traversări persoane;

PTF Leușeni – 3 314 traversări persoane;

PTF Sculeni – 2 052 de traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 1 091 de traversări persoane;

PTF Cahul - 544 de traversări persoane;

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- opt încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- un document de călătorie falsificat;

- o persoană identificată cu consemn național;

- un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldovei;

- 61 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM);

În punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 26 848 de persoane și completate 2 183 de fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 85 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Informații utile privind regulile de trecere a frontierei de stat: https://border.gov.md/conditii-de-calatorie

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!