ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul Cașului și Portului Popular s-a desfăşurat la Cubani, Glodeni

11:04 | 28.06.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Cea de-a doua ediţie a Festivalului Cașului și Portului Popular s-a desfăşurat ieri în satul Cubani, raionul Glodeni. La eveniment au participat crescători de ovine, meșteri populari și producători locali din regiune, transmite MOLDPRES.

Programul evenimentului a inclus o expoziție de produse tradiționale, un spectacol folcloric, un târg al producătorilor locali, concursuri etc.

Festivalul a fost organizat de Grupul de Acţiune Locală (GAL) Stâncile Prutului în parteneriat cu GAL „Drumul Gospodarilor”, Secţia cultură şi turism a Consiliului raional Glodeni și Primăria satului Cubani.

„Dorim mult să ne reluăm agenda de până la pandemie. Producătorii locali au mare nevoie în aceste condiţii să-şi promoveze marfa ca să revină la normalitate”, au precizat la solicitarea MOLDPRES surse din rândul organizatorilor.

Evenimentul face parte din activitățile proiectului „Oleacă de Moldova” din cadrul Fondului pentru Parteneriate LEADER-UE 2021, Componenta I – Forumuri regionale, al proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitatea rurală în Moldova”. Acesta este finanțat de Uniunea Europeană și Polish Aid, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova în parteneriat cu Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova. Partener strategic — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului al Republicii Moldova.

În prezent, mai multe localităţi din ţara noastră sunt remarcate ca gazde ale festivalurilor dedicate diferitelor produse şi activităţi tradiţionale pentru Moldova. Astfel, în Republica Moldova există festivaluri ale mărului, cartofului, căpşunii, florilor, strugurelui, copăceilor, bostanilor, pescarilor, mierii, prunei, piersicilor, plăcintelor, sarmalelor ş.a.

img21004571

img21004571

img21004571

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!