ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

20 de ofițeri SPPS vor fi instruiți de experți din Italia și Slovenia

09:15 | 02.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Un număr de 20 de ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) sunt instruiți de experți italieni și sloveni în cadrul unui atelier de lucru cu tematica „Cele mai noi metode de comunicare și negociere în situații de criză”, relatează MOLDPRES.

Instruirile au loc două zile (1-2 iunie) și se desfășoară sub egida instrumentului TAIEX al Comisiei Europene. Agenda de lucru cuprinde subiecte ce țin de managementul situațiilor critice în procesul de negociere, filozofia negocierii, managementul stresului, eficiența și impactul utilizării tehnologiilor în procesul de negociere, strategii și tactici esențiale de comunicare în situații de criză etc.

În cadrul cursurilor ofițerii își vor îmbunătăți capacitățile de a preveni, detecta și răspunde în mod pașnic la amenințări prin comunicare și negociere.

TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange Instrument) este Instrumentul de Asistenţă Tehnică şi Schimb de Informaţii din cadrul Direcţiei Generale Extindere a Comisiei Comunităţilor Europene. Scopul misiunii este să asiste ţările beneficiare în domeniul armonizării legislaţiei naţionale cu acquis-ul comunitar, politicile şi practicile interne ale UE.

foto: SPPS

img21004717

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!