ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

60 de polițiști de frontieră vor învăța cum să conducă ambarcațiuni și nave de mic tonaj

12:21 | 02.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Peste 60 de angajați ai subdiviziunilor Direcției Regionale Sud a Poliției de Frontieră s-au înscris la cursuri specializate pentru a obține certificate de conducător de ambarcațiuni sau nave de mic tonaj, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, ieri, primii 30 de polițiști de frontieră au susținut  examenul pentru a obține dreptul de a conduce ambarcațiuni. Fiecare dintre candidați a trebuit să dea dovadă de cunoștințe teoretice și abilități practice, iar capacitățile lor au fost evaluate de către o echipă de instructori a Agenției Navale a Republicii Moldova.

Din startul probei practice, evaluatorii au informat despre normele de securitate și siguranță la manevrarea mijloacelor de transport plutitoare pe râuri și în bazinele acvatice.

Conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră precizează că aceste sesiuni de instruire au ca obiectiv îmbunătățirea capacităților și abilităților profesionale ale angajaților Poliției de Frontieră, fiind parte a  programului de formare profesională continuă a funcționarilor cu statut special ai MAI.

Certificatul de navigator obținut de polițiști este valabil trei ani.

foto: Poliția de Frontieră

img21004730

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!