ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 5 000 de persoane au solicitat ambulanța în ultimele zile

13:59 | 06.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. În perioada 2-4 iulie, la Departamentul Dispecerizare al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 5 635 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului, cele mai frecvente solicitări au fost urgențele cardiovasculare – 989, inclusiv 32 de pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 786 de cazuri, dintre care 84 de accidente vasculare cerebrale, urmate de urgențele respiratorii – 767, dintre care 401 pe motivul infecțiilor respiratorii virale acute.

Urgențele traumatologice au constituit 643 de solicitări. Intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 29 de persoane, care au suferit în urma accidentelor rutiere. Urgențele infecțioase au constituit 61 de solicitări și 27 de solicitări au fost pe motivul urgențelor toxice.

foto: ambulanta.md

img21004817

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!