ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 13% din populația țării a fost imunizată împotriva COVID-19

14:25 | 06.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Autoritățile din sănătate îndeamnă populația, pe 11 iulie, să meargă la vaccinare după votare și anunță că toate punctele de vaccinare împotriva COVID-19 din Republica Moldova vor activa în regim extins pe data de 11 iulie, în intervalul orelor 7:00 și 21:00, comunică MOLDPRES.

Secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea, a anunțat astăzi într-o conferință de presă că instituția pe care o reprezintă este în discuții permanente cu Comisia Electorală Centrală pentru a se asigura că măsurile de siguranță vor fi respectate la alegerile parlamentare. “În acest scop, MSMPS a oferit cantitatea necesară de soluție dezinfectantă și echipamente de protecție. În ziua scrutinului, toate punctele de vaccinare din țară vor activa, astfel, îndemnăm oamenii să meargă să se vaccineze. La fel, vor fi desfășurate acțiuni de informare a populației despre prevenirea infecției COVID-19 și beneficiile vaccinării la toate secțiile de votare”, a spus Cernelea.

El a precizat că până în prezent, în țară, se înregistrează o acoperire vaccinală de 13,5% și un număr total de 746 463 de doze administrate. De asemenea, peste 83,9% din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19, ceea ce a contribuit la scăderea cu 90% a ratei de morbiditate în rândul acestora. În total, până în prezent, au fost raportate 1 431 reacții adverse, dintre care 93,2% cu forme ușoare, 6,8% cu forme moderate.

Președintele Comitetului Național de Experți în Imunizare, Ninel Revenco a precizat în cadrul aceleiași conferințe că până în prezent, o pătrime din populația lumii s-a vaccinat împotriva COVID-19. „Multe țări  înăspresc măsurile de sănătate publică din cauza noii tulpini Delta, care este mult mai contagioasă și provoacă forme grave de boală. Îndemnul nostru este să mergem să ne imunizăm cu vaccinurile care sunt prezente astăzi în țara noastră, care ne protejează de toate tulpinile virusului”, a opinat Revenco.

Pentru administrarea serului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md

Campania de imunizare a fost lansată în R. Moldova la 2 martie curent.

img21004819

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!