ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O tânără din Vulcănești a fost adusă cu elicopterul SMURD în capitală după o intervenție chirurgicală

14:19 | 11.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. În dimineața zilei de astăzi un echipaj aero-medical SMURD Galați, România a efectuat o misiune aeriană pentru a transporta de la Vulcănești la Chișinău o femeie în vârstă de 31 de ani, în urma agravării stării de sănătate după o intervenție chirurgicală, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, tânăra a fost preluată de la Spitalul raional din Vulcănești și transportată de urgență cu elicopterul la Chișinău. Pe parcursul zborului, femeia a fost monitorizată de către un echipaj de medici și paramedici SMURD România.

La Chișinău, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, de unde pacienta a fost preluată de Serviciul Republican Aviasan și transportată la Institutul Mamei și Copilului pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Statisticile IGSU arată că de la începutul anului curent aceasta este a șaptea operațiune aero-medicală realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.

foto: agora.md

img21004955

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!