ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău se va desfășura Campionatul European de fotbal pe plajă

16:01 | 16.07.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. În perioada 28 iulie-1 august, pe arena de fotbal pe plajă din Parcul La Izvor, din Chișinău, se va desfășura Campionatul European Euro Beach Soccer League, Divizia B, transmite MOLDPRES.

Federația Moldovenească de Fotbal a anunțat că turneul urma să aibă loc anul trecut, însă a fost amânat din cauza pandemiei COVID-19.

Conform condițiilor de desfășurare a competiției, primele șapte naționale din clasamentul final se vor califica la turneul de promovare în eșalonul superior, care va fi găzduit de stațiunea Figueira da Foz (Portugalia) în perioada 9-12 septembrie.

„Organizarea la Chișinău a Campionatului European la fotbal pe plajă constituie o înaltă apreciere si o încurajare directă a activității forului fotbalistic moldovenesc, în special datorită investițiilor în infrastructura sportivă”, se arată în comunicatul Federației Moldovenești de Fotbal.

Arena de fotbal pe plajă din capitală este primul stadion de acest gen din Republica Moldova. El a fost construit de către Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul financiar al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) și cu susținerea Consiliului municipal Chișinău. Arena are o capacitate de 1 024 de locuri, inclusiv 244 în tribuna VIP, cu posibilitate de adăugare a încă 500 de locuri pentru spectatori.

foto: fmf.md

img21005150

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!