ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nouă persoane au chemat ambulanța după ce au făcut insolații

15:29 | 16.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. În perioada 12-16 iulie la Departamentul Dispecerizare al IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate nouă solicitări pentru acordarea asistenței medicale urgente persoanelor care au suportat insolații, comunică MOLDPRES.

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a anunțat că de la începutul actualului sezon estival, medici de pe ambulanță au înregistrat 61 de apeluri pe motivul urgențelor generate de agenții termici, dintre care 46 de cazuri de insolație și 15 sincope cauzate de temperaturile înalte.

În perioada mai-iulie curent au fost înregistrate 11 cazuri de insolație în municipiul Chișinău, 13 cazuri în regiunea de nord, 18 cazuri în centrul țării, un caz în regiunea de sud și trei cazuri în UTA Găgăuzia.

foto: CNAMUP

img21005154

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!