ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ploile torențiale au provocat pagube în localități din șapte raioane

09:53 | 21.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Ploile torențiale au provocat prejudicii în mai multe localități din raionale Soroca, Criuleni, Ungheni, Florești, Basarabeasca, Orhei și UTA Găgăuzia, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, în localitatea Dubna din raionul Soroca ploile cu grindină au distrus 185 hectare de rapiță, 260 ha de porumb și 96 ha de grâu.

În satul Stoicani, precipitațiile și vântul puternic a smuls 100 foi de ardezii de pe acoperișul unui depozit agricol, iar la Slobozia-Cremene ploile au afectate 102 hectare de livezi.

Prejudicii au fost înregistrate și în localitatea Miclești, raionul Criuleni, unde un drum local a fost distrus pe o distanță de 2,5 km. La Comrat precipitațiile au prejudiciat 184 ha de livezi, 300 ha de porumb, dar și 250 ha de grâu. Din cauza ploilor abundente, în localitatea Ciocâlteni din raionul Orhei au fost înnămolite 150 ha de floarea soarelui și 100 ha de porumb. 

În toate localitățile afectate lucrează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea pagubelor.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele zile pe întreg teritoriul crește riscul de inundații locale.

foto: IGSU

img21005246

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!