ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipiul Chișinău ar putea reveni la Codul galben de alertă în sănătate publică

10:34 | 26.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. După ce Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a confirmat existența variantei Delta a virusului COVID-19 în municipiul Chișinău, situația devine îngrijorătoare, astfel în această săptămână va fi convocată ședința Comisiei Extraordinare municipale de Sănătate Publică, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a dispus astăzi, în ședința on-line a serviciilor municipale, convocarea ședinței comisiei sus-numite. „Specialiștii în domeniul medical trebuie să evalueze starea de sănătate existentă în oraș, mai ales în condițiile în care se atestă o tendință de creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în municipiu”, a menționat Ceban.

Șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, Boris Gâlcă, a declarat că în municipiul Chișinău numărul de cazuri de coronavirus este în creștere în ultimele zile, cu 26 cazuri la 100.000 de locuitori. “În aceste condiții, cel mai probabil vom reveni la Codul galben de alertă în sănătate”, a opinat Gâlcă.

Potrivit oficialului, în acest sfârșit de săptămână s-a înregistrat o majorare semnificativă a numărului de cereri de vaccinare. „În week-end, s-au vaccinat la punctele mobile 441 de persoane”, a spus Gâlcă.

În același timp, el a precizat că peste 7 000 persoane au fost imunizate în troleibuzul și autobuzul special, în total fiind imunizați 256 mii de locuitori ai municipiului Chișinău. “Este o rată bună, însă nu suficientă pentru apariția imunității sociale”, a specificat Boris Gâlcă.

La instituirea oficială a Codului galben de alertă în sănătate Comisia Extraordinară municipală de Sănătate Publică va stabili noi măsuri de prevenție a infectării cu noul coronavirus.

În prezent, în municipiul Chișinău este în vigoare Codul verde de alertă în sănătate.

img21005378

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!