ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumul care trece prin localitățile Vatra şi Strășeni a fost reparat în proporție de 85%

10:52 | 04.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) au desfășurat o ședință cu antreprenorul pe marginea progresului lucrărilor de reabilitare a unui sector cu o lungime de 17,6 km a drumului național R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni. Pârțile au constatat că reparația tronsonului, care traversează localitățile Vatra și Strășeni, are un progres de execuție de circa 85%, transmite MOLDPRES.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a stratului de fundație, așternere a stratului de asfalt, construcție a sistemului de drenaj și a trotuarelor.

ASD și-a exprimat anterior îngrijorarea privind stagnarea lucrărilor de reabilitare, care trebuiau să fie finalizate încă în anul 2016 și a solicitat explicații și clarificări de la antreprenor. “Acesta a asigurat că va primi suport financiar de la oficiul central al companiei-mamă din Azerbaidjan, în luna august a anului curent, pentru depășirea situației create”, indică Administrația de Stat a Drumurilor.

Proiectul de reabilitare a sectorului drumului R1 are o valoare de peste 23 milioane de euro, acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut din fondurile Băncii Europene de Investiții.

foto: ASD

img21005629

img21005629

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!