ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va ajuta la lichidarea incendiilor din Turcia

13:05 | 05.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. O companie din Republica Moldova a trimis cinci elicoptere în Turcia, pentru a participa la operațiunea de stingere a incendiilor din regiunea de sud a țării. Anunțul a fost făcut de ambasadorul ţării noastre la Ankara, Dmitri Croitor, transmite MOLDPRES.

Din echipajele de zbor fac parte cetățeni ai R. Moldova, conform sursei citate.

Ambasadorul a apreciat acțiunile de susținere din partea companiei din Republica Moldova, “în aceste clipe de grea încercare pentru poporul turc, or, “astfel de acțiuni contribuie la solidificarea parteneriatului strategic dintre cele două state”.

Totodată, diplomatul a precizat că a purtat discuții cu Consulii Onorifici ai țării noastre în Antalya, Alanya și Marmaris, care sunt gata să acorde asistență cetățenilor moldoveni, în caz de necesitate.

Turcia, Grecia, Italia și Bulgaria se confruntă în ultimele zile cu incendii devastatoare, amplificate de caniculă.

img21005660

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!