ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

JO 2020: Inelele olimpice uriaşe din golful Tokyo au fost retrase

17:33 | 11.08.2021 Categorie: Sport

Tokyo, 11 aug. /MOLDPRES/. Inelele olimpice gigantice care fuseseră instalate în golful Tokyo cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară ediţia 2020 au fost retrase miercuri, urmând să fie înlocuite săptămâna viitoare cu simbolurile Jocurilor Paralimpice, care vor debuta pe 24 august în capitala Japoniei, informează MOLDPRES cu referire la Agerpres și EFE.

Inelele, care au fost plasate în ianuarie 2020 pe o platformă plutitoare în Parcul Maritim Odaiba şi care au fost iluminate noaptea, au reprezentat unul dintre cele mai vizibile simboluri ale celebrării Jocurilor de la Tokyo.

Structura de oţel care reprezintă emblema olimpică, de aproximativ 32,6 metri lăţime şi 15,3 metri înălţime, a fost înlăturată miercuri de către organizatori, la trei zile după ceremonia de închidere a Jocurilor, care a avut loc pe Stadionul Olimpic din Tokyo.

Monumentul olimpic, care cântăreşte 69 de tone, a fost îndepărtat temporar din locaţia sa pentru lucrări de întreţinere, după amânarea cu un an a JO 2020, din cauza pandemiei.

Inelele uriaşe "au atras mulţi oameni care au dorit să le vadă" şi "au contribuit la crearea unei atmosfere pentru Jocuri", a declarat Atsuhi Yanashimizu, însărcinatul cu Jocurile Olimpice din partea guvernului metropolitan în Tokyo.

Autorităţile locale şi comitetul de organizare urmează să instaleze săptămâna viitoare o altă structură gigantică, cu simbolurile paralimpice, "agitos", formate din trei linii curbe în culorile verde, albastru şi roşu, al căror nume provine din latinescul "agito".

"Agitos" vor fi amplasate pe aceeaşi platformă plutitoare din parcul Odaiba, care a găzduit probele de triatlon şi înot maraton din cadrul JO 2020 şi va găzdui, de asemenea, competiţii paralimpice.

Jocurile Paralimpice de la Tokyo se vor desfăşura în perioada 24 august - 5 septembrie.

Foto: Reuters

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!