ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Majoritatea întreprinderilor din sectoarele energetic și termic și-au achitat facturile către „Moldovagaz”

13:08 | 13.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 13 aug. /MOLDPRES/. Un procentaj de 98,5 la sută din consumatorii casnici de gaze naturale și-au plătit facturile iar volumul consumului de gaze natural a crescut cu 20 la sută în luna iulie comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, transmite MOLDPRES.

Un comunicat de presă al SA „Moldovagaz” anunță că volumul consumului de gaze naturale în iulie curent a constituit 29,1 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 20% mai mult în comparație cu aceeași lună a anului 2020.

În același timp, consumatorii casnici, până la data de 31 iulie 2021, au plătit 98,5% din sumele facturate în acest an, ceea ce este cu 0,8 puncte procentuale mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. În cazul consumatorilor noncasnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 99,2%, cu o creștere de 2,3 puncte procentuale.

Potrivit datelor prezentate de SA „Moldovagaz”, întreprinderile din sectorul energetic și cel termic din țară au achitat facturile în proporție de 99,7%, cu 0,1 puncte procentuale mai puțin față de aceeași perioadă a anului precedent.

SA „Moldovagaz” a precizat că nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale la data de 31 iulie curent a atins cifra de 2,672 miliarde de lei și acoperă 99% din volumul furnizat.

img21005886

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!