ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Chișinău vor fi instalate corturi anti-caniculă

09:24 | 16.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău vor fi instalate corturi anti-caniculă și va fi distribuită apă potabilă, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat astăzi, în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipalității, instalarea de corturi anti-caniculă și distribuirea de apă către cetățeni care solicită acest lucru. „Meteorologii anunță că în următoarele trei zile va fi extrem de cald. Solicit ca serviciile municipale să instaleze corturile anti-caniculă. În mijloacele de transport în comun, în caz de necesitate, să fie distribuită apă, iar străzile să fie spălate”, a cerut edilul capitalei.

În același timp, acesta a încurajat agenții economici din capitală să distribuie apă potabilă locuitorilor orașului. „Salut inițiativa unor agenți economici care au distribuit, în valul de caniculă precedent, apă locuitorilor orașului. Încurajez ca acest exemplu să fie preluat și de către alți agenți economici, ca să putem face față caniculei care se anunță. Suntem cu toți locuitori ai acestui oraș și trebuie să dăm dovadă de solidaritate”, a spus oficialul.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova a anunțat vreme caniculară pentru următoarele zile. Astfel, în perioada 16 august-19 august, pe teritoriul țării se vor înregistra maxime termice de peste 33 de grade Celsius.

Foto: dse.md

img21005943

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!