ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La 1 septembrie va fi reluată circulația rutieră pe strada Ion Creangă din capitală

09:50 | 16.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Circulația transportului pe strada Ion Creangă din Chișinău va fi reluată începând cu data de 1 septembrie, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale de astăzi, ca la data de 1 septembrie să fie reluată circulația pe partea carosabilă a străzii Ion Creangă. “Înțeleg că au fost executate lucrări de mare anvergură, în același timp, stoparea circulației rutiere pentru executarea acestor lucrări a provocat ambuteiaje pe mai multe căi de acces în cartierul Buiucani. Solicit ca la data de 1 septembrie să fie reluată circulația pe partea carosabilă a acestei străzi pe ambele sensuri de circulație”, a declarat Ceban.

Edilul capitalei a specificat că mai există încă destul de multe lucruri de efectuat pe această stradă, dar nemulțumirea cetățenilor care locuiesc în regiune este în creștere, iar lucrările trebuie efectuate concomitent cu reluarea circulației rutiere. “Sunt locuitor al cartierului Buiucani, știu din propria experiență cât de greu este accesul în cartier. Ambuteiajele trebuie să înceteze”, a cerut edilul capitalei.

Pe strada Ion Creangă din municipiul Chișinău au fost efectuate lucrări de schimbare a rețelelor subterane, apeduct și canalizare, care se aflau în proporție de 90 la sută într-o stare deplorabilă. În cea de-a doua etapă au fost executate lucrări de reparație a părții carosabile, amenajarea trotuarelor și reabilitarea rondurilor de la Piața Unirii Principatelor și Piața Dimitrie Cantemir. Costul lucrărilor este de aproximativ 70 de milioane de lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!