ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O aeronavă militară s-a prăbuşit în apropiere de Moscova

16:28 | 17.08.2021 Categorie: Externe

Moscova, 17 aug. /MOLDPRES/. O aeronavă militară de transport Iliuşin Il-112V s-a prăbuşit marţi în timpul unui zbor de probă, cu trei persoane la bord, una dintre ele fiind pilotul Nikolai Kuimov, decorat cu medalia ''Erou al Rusiei'', au informat surse oficiale, citate de EFE, informează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Accidentul a avut loc în apropierea aerodromului Kubinka, nu departe de Moscova, a anunţat într-un comunicat Corporaţia Statală de Aeronautică.

''Detaliile vor fi clarificate'', se menţionează în comunicat.

Corporaţia Statală de Aeronautică a mai informat că a fost creată o comisie specială pentru investigarea incidentului în care, potrivit datelor preliminare, au murit toate cele trei persoane aflate la bordul aeronavei.

Anchetatorii iau în calcul drept cauză principală a accidentului un incendiu la motorul drept al aeronavei Il-112V, după cum s-a putut vedea într-o înregistrare video cu accidentul, difuzată pe internet.

Modelul aflat în probe IL-112V este conceput pentru transportul şi desantul trupelor şi mărfurilor de până la cinci tone şi ar urma să înlocuiască aeronava Antonov An-26, care va fi retrasă.

Noul avion are o autonomie de zbor la încărcătură maximă de până la 1.200 de kilometri şi poate dezvolta o viteză maximă de 550 km/h.

Foto: EPA

img21005988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!