ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Eficientizarea grădiniţei din Hârbovăţ, Anenii Noi este un proiect durabil, estimează specialiştii

11:53 | 19.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Specialiștii Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru au efectuat ieri o vizită de monitorizare post-implementare în satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi, unde a fost realizat un proiect vizând creșterea eficienței energetice a grădiniței de copii și iluminării stradale din această localitate, implementat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), în perioada 2017-2018. Experţii au constatat că proiectul este “unul durabil, cu impact benefic asupra comunităţii”, transmite MOLDPRES.

În cadrul proiectului de dezvoltare regională la Hârbovăț au fost realizate lucrări de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirii grădiniței ce au constat din termoizolarea pereților; schimbarea ferestrelor și ușilor; termoizolarea planșeului pe pod. Totodată a fost instalat un sistem solar de încălzire a apei menajere. Pentru executarea acestor lucrări Guvernul a alocat 4,5 milioane de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională.   

Scopul vizitei a constat în evaluarea impactului proiectului, informarea asupra măsurilor întreprinse pentru implementarea planului de durabilitate a acestuia, realizarea obiectivelor și indicatorilor proiectului de dezvoltare regională și asigurarea mentenanței bunurilor transmise în gestiunea beneficiarului final.

În cadrul vizitei de lucru, echipa de specialiști a discutat cu reprezentanții autorităților locale din Hârbovăț, precum și cu conducătorii grădiniței din localitate. În urma discuțiilor din teritoriu, va fi elaborat un raport de evaluare a proiectului, care va conține observațiile și recomandările necesare pentru buna implementare a proiectelor de dezvoltare regională ce vor fi realizate ulterior în centrul țării.

Foto: ADR Centru

img21006041

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!