ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

12:25 | 19.08.2021 Categorie: Comunicate

Un segment al drumului de centură a municipiului Chișinău are un progres de execuție de peste 66%

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Lucrările de reabilitare a unui sector cu o lungime de 6,5 km a drumului de centură a municipiului Chișinău – M2 înregistrează un progres de execuție de peste 66%. 

Implementarea proiectului de reabilitare a tronsonului drumului M2, care este situat la circa 10 km vest de Chișinău, a fost principalul subiect abordat în cadrul unei ședințe dintre reprezentanții ASD și antreprenorul S.R.L. Rutador. 

În prezent, antreprenorul execută lucrări de terasamente, frezare a asfaltului existent, așternere a stratului din binder, reciclat și a celui de uzură. De asemenea, se execută lucrări de aplicare a marcajului rutier. 

Proiectul privind reabilitarea drumului de centură cu 4 benzi de circulație prevede reconstrucția sistemului rutier existent, instalarea a circa 90 de indicatoare rutiere, construcția a două intersecții cu sens giratoriu, reabilitarea a 5 podețe existente și construcția a 5 podețe noi. 

Antreprenorul și-a asumat obligația să finalizeze lucrările contractuale către sfârșitul anului 2021. 

Reabilitarea sectorului cu o lungime de 6,5 km a drumului M2 are o valoare de peste 9,9 milioane euro, acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut din fondurile Băncii Europene de Investiții.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!