ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 8 luni ale anului, Serviciul Fiscal de Stat a încasat 30 miliarde de lei

12:17 | 01.09.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. Încasările la Bugetul public național, administrate de Serviciul Fiscal de Stat, au constituit în 8 luni ale anului curent 30 miliarde de lei /peste 1 mlrd 430 mln de euro/, ceea ce denotă o creștere cu peste 4,5 miliarde de lei sau cu 17,9% în raport cu perioada similară a anului precedent, informează MOLDPRES.

Potrivit SFS, la Bugetul de stat s-au încasat 12,5 miliarde de lei, ceea ce constituie cu două miliarde de lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, sau o creștere de 18,7%. 

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări în sumă de 3,3 miliarde de lei, ceea ce reprezintă cu 653 milioane de lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau cu 24,5%.

De asemenea, la Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, s-au încasat 10,5 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 1,4 miliarde de lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 15,7%. 

Totodată, la Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 3,5 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 488,7 milioane de lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2020 sau cu 16%.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!