ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șase moldoveni vaccinați au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, a anunțat ANSP

11:00 | 08.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Până în prezent, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) a înregistrat și documentat 6 cazuri de deces în urma complicațiilor infecției COVID-19 în rândul persoanelor care au în anamneză cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, dintre acestea, 5 persoane aveau o singură doză de vaccin (inclusiv 1 cu ciclul complet de vaccinare) și o persoană avea ambele doze de vaccin. Dintre aceste persoane, 3 au fost imunizate cu vaccinul Astra Zeneca, o persoană cu Pfizer, 1 persoană cu Sputnik-V şi o persoană cu vaccinul Janssen/Johnson & Johnson.

ANSP precizează că toate cele șase persoane au murit din cauza complicațiilor provocate de infecția cu virusul SARS CoV-2, pe fundalul comorbidităților existente și nu poate fi făcută nicio asociere cu vaccinul administrat.

Potrivit statisticilor oficiale, până astăzi în țara noastră au fost administrate 1 306 726 doze de vaccin. Acoperirea națională cu o doză constituie 21,96 %, cu schemă completă – 20,61 %.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!