ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare

18:21 | 24.09.2021 Categorie: Comunicate

Perspectivele de participare a administrației publice locale la promovarea celui de-al doilea Program național de implementare a Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind femeile, pacea și securitatea

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Astăzi, 24 septembrie 2021, reprezentanții administrației publice locale, la nivel de primari, au participat la un atelier de lucru consultativ privind dezvoltarea noului Program și Plan de acțiuni (PNA2) pentru perioada anilor 2022-2025, eveniment desfășurat sub egida Biroului politici de reintegrare în parteneriat cu Entitatea ONU pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women).

Deschiderea evenimentului a cuprins intervenția Reprezentantei de țară a UN Women în Moldova Dominika Stojanoska, șefei Secției politici sectoriale de reintegrare a țării Aurelia Barbaroș și a Team Leader-ei echipei de consultante naționale Cristina Lesnic.

Scopul atelierului de lucru a vizat inițierea procesului de pregătire a documentului de politici de generația II a Programului național de implementare a Rezoluției 1325, cu extinderea nivelului de implementare la nivel local, inclusiv în localitățile din perimetrul Zonei de Securitate.

Evenimentul a servit un bun prilej de a face o recapitulare a rezultatelor obținute până în prezent, de a împărtăși bunele practici în implementarea primului Program Național, aprobat prin Hotărârea Guvernului 259/2018, dar și de a pune în discuție perspectivele și oportunitățile acestuia în promovarea dimensiunii de gen în localitățile din proximitatea liniei administrative.

În cadrul focus grupurilor, primarii și-au exprimat perceperea asupra componentei egalității de gen la nivel local, în funcție de specificul localității, precum și a necesităților populației, prin prisma celor patru piloni esențiali care vor sta la baza noului document strategic.

Biroul politici de reintegrare a exprimat apreciere pentru conlucrare și asistența semnificativă oferită din partea UN Women în vederea integrării dimensiunii de gen și promovării multidimensionale a drepturilor femeilor în Republica Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!