ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

16:16 | 27.09.2021 Categorie: Comunicate

Președintele CEC, Angelica Caraman s-a întâlnit cu președintele AEP din România, Constantin-Florin Mitulețu-Buică 

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Președintele Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman a avut, astăzi, o întrevedere cu președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) din România, Constantin-Florin Mitulețu-Buică.   

Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei pe care o realizează, în aceste zile la București, delegația CEC, cu prilejul participării la Adunarea Generală și la cea de-a 30-a Conferință Anuală a Asociației Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO). CEC și AEP sunt membre ale Comitetului Executiv al ACEEEO. 

Președinții celor două instituții și-au reafirmat angajamentul de a se sprijini reciproc în vederea consolidării proceselor democratice, dar și de a dezvolta unele proiecte comune în virtutea Acordului de colaborare dintre autorități. 

Reamintim că, Comisia Electorală Centrală și Autoritatea Electorală Permanente din România au încheiat un Acord de colaborare în domeniul electoral în data de 11 noiembrie 2019. Principalele domenii de colaborare convenite de părți vizează, printre altele, perfecționarea legislației privind organizarea și desfășurarea alegerilor și referendumurilor, administrarea și funcționarea sistemelor  informaționale și a sistemelor moderne de evidență a alegătorilor, realizarea de programe și campanii naționale și internaționale în sfera responsabilizării civice și a promovării participării la vot.  

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!