ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În România începe imunizarea populației cu a treia doză de vaccin anti-COVID

08:39 | 28.09.2021 Categorie: Externe

București, 28 sep. /MOLDPRES/. În România începe marţi imunizarea populaţiei cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID, transmite AGERPRES, preluat de MOLDPRES.

Momentul va fi marcat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "prof. dr. Matei Balş", unde cadrele medicale aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19 vor primi cea de a treia doză de vaccin.

Se pot imuniza persoanele care au cel puţin şase luni de la administrarea dozei a doua de vaccin anti-COVID.

Vaccinarea cu cea de-a treia doză se va efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARN Mesager. Astfel, persoanele vaccinate cu AstraZeneca vor primi doza a treia cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna.

Având în vedere faptul că, în România vaccinarea cu Johnson&Johnson a început pe 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, în prezent, administrarea dozei de rapel.

Foto: medlife.ro

img21007119

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!