ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a stabilit primele reguli pentru desfășurarea alegerile locale noi din 21 noiembrie

14:50 | 04.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Autoritatea electorală centrală a stabilit astăzi mai multe reguli pentru desfășurarea alegerilor locale noi din data de 21 noiembrie 2021, transmite MOLDPRES

Membrii Comisiei Electorale Centrale au stabilit, în ședința extraordinară de astăzi, cuantumul creditului fără dobândă acordat candidaților electorali. Astfel, a fost stabilit un cuantum de 25 de mii de lei credit fără dobândă pentru candidații electorali susținuți de către formațiunile politice, mișcările social-politice ori asociațiile obștești. În același timp, autoritatea electorală a stabilit că un candidat independent va avea dreptul să obțină un credit fără dobândă în valoare de 5000 de lei.

În același timp, CEC a stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral la alegerile locale noi din data de 21 noiembrie 2021. Cea mai mare sumă care poate fi transferată pe contul electoral al unui concurent este de 759.289 de lei pentru concurenți electorali care vor candida în municipiul Bălți și 53.463 de lei pentru candidații electorali care vor candida în orașul Cupcini. În celelalte localități sumele variază între 5000 și 12 000 de lei în funcție de numărul cetățenilor cu drept de vot care au reședința în localitățile în care se vor desfășura alegeri locale noi.

De asemenea, în cadrul ședinței de astăzi a fost stabilit și plafonul mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Destinat grupului de inițiativă” pentru susținerea candidatului independent la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din 21 noiembrie 2021.

Foto simbol

img21007329

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!