ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” își va deschide stagiunea 2021-2022

19:10 | 05.10.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Filarmonica Națională „S. Lunchevici” invită mâine publicul, la Palatul Republicii, la un important eveniment cultural marcat de deschiderea stagiunii concertistice 2021-2022 și Gala Excelenței Muzicale 2021, unde vor fi distinși cei mai activi, devotați și consacrați oameni ai artei muzicale, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, în cadrul manifestării va fi adus un omagiu notorietăților din domeniul muzical printr-un concert vocal-simfonic cu participarea Capelei Corale Academice „Doina”, condusă de Ilona Stepan și a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale, sub bagheta dirijorală a lui Mihail Agafița. Vor evolua soliștii Tatiana Costiuc (soprano), Lilia Istratii (mezzo-soprano), Ion Timofti (tenor), Andrei Otean (bariton).

În program - Simfonia nr. 9 de Ludwig van Beethoven, considerată cea mai mare capodoperă a compozitorului și una din cele mai grandioase creații simfonice ale muzicii universale. Beethoven a vorbit lumii despre lume, în felul său aparte de a simți și a gândi, și nu doar în limbaj instrumental, ci și vocal-simfonic. Prin această simfonie, organizatorii vor dărui publicului o doză de optimism și încredere, în aceste vremuri excepționale ce zbuciumă întreaga planetă, și vor reflecta despre pacea, iubirea și înfrățirea omenirii. 

Evenimentul va începe la ora 18.00.

img21007372

img21007372

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!