ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alexandr Stoianoglo a fost reținut

22:22 | 05.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo a fost reținut în seara zilei de astăzi, pentru 72 de ore. Acesta a fost escortat de mascați ai Serviciului de Informații și Securitate la Izolatorul de detenţie preventivă de pe str. Tighina din capitală, comunică MOLDPRES.

După mai mult de trei ore de percheziții la sediul Procuraturii Generale, mascații au descins și în locuința lui Stoianoglo.

Perchezițiile au avut loc în cadrul urmăririi penale declanșate de procurorul desemnat astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor, Victor Furtuna, pentru analizarea unei sesizări a deputatului Lilian Carp.

Conform art. 55/1 din Legea nr. 3/2016 cu privire la Procuratură, ”mandatul procurorului general în privinţa căruia a fost pornită urmărirea penală în condiţiile art. 270 alin. (7) din Codul de procedură penală se suspendă de drept pe perioada urmăririi penale”.

“De asemenea, prin efectul legii (art. 18 alin. (4) Legea nr. 3/2016 cu privire la Procuratură) sunt suspendați de drept și adjuncții procurorului general. 

În seara zilei de astăzi, Stoianoglo a anunțat un briefing la PG care însă nu a mai avut loc. Tot în această seară, membrii CSP au încercat să se reunească în ședință pentru a numi o nouă conducere interimară a PG, ședința însă a eșuat din lipsă de cvorum.

img21007384

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!