ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Următoarea întâlnire în formatul 5+2 va avea loc la Stockholm

18:17 | 06.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Viitoarea întâlnire în formatul 5+2 pentru reglementarea conflictului transnistrean se va desfășura la Stockholm, transmite MOLDPRES.

Ministrul Afacerilor Externe al Suediei, președintele în exercițiu al OSCE, Ann Linde, a anunțat într-o conferință de totalizare a vizitei pe care a efectuat-o astăzi în Chișinău că a primit acordul tuturor părților interesate în rezolvarea politică a diferendului transnistrean ca viitoarea întâlnire în formatul 5+2 să se desfășoare la Stockholm.

„Am avut o zi plină de întâlniri la cel mai înalt nivel, atât la Chișinău, cât și cu factori de decizie de la Tiraspol. Am decis împreună ca viitoarea întâlnire în formatul 5 + 2 din acest an să se desfășoare la Stockholm”, a declarat Linde.

În același timp, oficialul suedez a subliniat că este cea de-a doua vizită a sa, în acest an, în capitala Republicii Moldova. “Acest lucru reflectă importanța care se acordă reglementării politice a conflictului transnistrean”, a spus președintele în exercițiu al OSCE.

Șefa diplomației suedeze Ann Linde a efectuat astăzi o vizită de lucru în Republica Moldova, în calitatea ei de președintă în exercițiu a OSCE. Programul vizitei oficialului din Suedia a inclus întrevederi cu președintele Maia Sandu și omologul Nicu Popescu.

Foto: osce.org

img21007436

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!