ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost semnat Acordul moldo-lituanian privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere

18:29 | 07.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Veaceslav Dobîndă și ministrul de Interne al Lituaniei, Agnė Bilotaitė au semnat astăzi, la Vilnius, Acordul interguvernamental moldo-lituanian cu privire la conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere. Documentul a fost semnat urmare a înțelegerilor convenite la nivel înalt în cadrul vizitelor la Chișinău a Președintelui lituanian Gitanas Nausėda și a ministrului de Externe Gabrielius Landsbergis, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Prevederile acordului vor oferi cetățenilor Republicii Moldova stabiliți permanent sau provizoriu în Republica Lituania un șir de beneficii, cum ar fi scutirea de școlarizare și examinare suplimentară la convertirea permiselor de conducere și cheltuielilor aferente acestui proces, libera circulație în traficul internațional, inclusiv prin facilitarea contractelor de muncă”, a declarat secretarul de stat Veaceslav Dobîndă la ceremonia de semnare. 

Vizita la Vilnius a diplomatului moldovean se desfășoară la invitația cancelarului Ministerului lituanian de Externe, Inga Černiuk. 

Programul la Ministerul lituanian al Afacerilor Externe a inclus și consultări cu secretarul de stat Mantas Adomėnas, directorul general politic, șefi ai subdiviziunilor sectoriale în scopul consolidării competențelor funcționale și schimbului de expertiză în domeniile de interes reciproc. 

A fost discutată și agenda de reforme privind implementarea Acordului de asociere și Zonei de liber schimb, Summit-ul Parteneriatului Estic, consultările politice bilaterale, asistența pentru dezvoltare.

Foto: MAEIE

img21007467

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!