ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile române păstrează Republica Moldova în zona cu risc sporit de coronavirus

10:02 | 08.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic sporit. Republica Moldova rămâne în zona roșie, transmite MOLDPRES.

Cetățenii moldoveni, posesori de pașapoarte biometrice, la intrarea pe teritoriul statului român vor fi plasați în carantină în cazul în care nu sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2.

Persoanele care rămân pe teritoriul României pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) nu vor fi plasați în carantină.

În același timp, nu vor fi plasate în carantină persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul țării. Nici lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Republica Moldova, precum şi cetățenii români angajați ai operatorilor economici din țările menționate, care la intrarea în țară fac dovada raporturilor contractuale cu operatorii economici respectivi, nu vor fi plasați în carantină.

De asemenea, elevii/studenții cetățeni români cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori nu vor fi plasate în carantină.

Reglementările vor intra în vigoare începând cu data de 10 octombrie, ora 00:00.

Foto simbol

img21007477

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!