ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În weekend vremea se răcește

14:49 | 08.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Valori termice de până la 15 grade Celsius, fără precipitaţii, cu îngheţuri nocturne, prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) în acest sfârşit de săptămână, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, sâmbătă şi duminică, 9-10 octombrie, se aşteaptă valori termice încadrate între 10-15 grade Celsius, ziua, şi minus 3 – plus 7 grade, noaptea. Mai cald, va fi tradiţional în sudul ţării.

Tendințele meteorologice din weekend se menţin şi luni, 11 octombrie, când se așteaptă vreme rece, însă cu cer preponderent însorit. De marţi, în toată ţara se aşteaptă ploi care vor ţine până joi.

Până la 11 octombrie, SHS a anunţat Cod Galben de înghețuri. Conform meteorologilor, în intervalul menționat, în orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-3°С și izolat în aer de -1..-2°C.

Până la 12 octombrie, este valabilă şi avertizarea hidrologică de scurgere scăzută, în bazinul râului Prut. În legătură cu etiajul de toamnă și lipsa precipitațiilor, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în bazinul râului Prut se va menţine scurgerea scăzută cu 45-50% din valorile medii multianuale. În acest context, autorităţile solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Foto: klindshi.ru 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!