ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Industria britanică este puternic afectată de creşterea preţurilor gazelor naturale

11:58 | 11.10.2021 Categorie: Externe

Londra, 11 oct. /MOLDPRES/. Industriile mari britanice, consumatoare de energie, sunt afectate de creşterea preţurilor gazelor naturale, a declarat duminică, 10 octombrie, ministrul pentru Afaceri, Kwasi Kwarteng, care a descris situaţia ca fiind critică. Demnitarul e de părerea că statul trebuie să intervină, în caz contrar producția se va opri, relatează MOLDPRES cu referire la G4media.

Mai mulți producători de oţel, sticlă, ceramică şi hârtie şi alte sectoare au declarat că ar putea fi obligaţi să oprească producţia, cu excepţia cazului în care guvernul va face ceva în legătură cu preţurile energiei.

Kwarteng a declarat pentru BBC că ”este în mod clar o situaţie critică”.

Într-un interviu separat acordat Sky News, el a spus: ”Avem preţuri foarte, foarte mari la gaze, preţuri foarte mari la electricitate, avem deja sprijin pentru industrii şi căutăm modalităţi prin care putem ajuta industria”.

Kwarteng a mai susținut că nu poate fi deocamdată vorba despre plafonarea prețurilor. ”Nu am vorbit despre asta. Nu ne ocupăm de salvare. Ceea cu ce ne ocupăm este să asigurăm securitatea aprovizionării şi pe asta mă concentrez.”

Preţurile angro ale gazelor au crescut anul acesta cu 400% în Europa, parţial din cauza stocurilor mici şi a cererii puternice din Asia.

img21007549

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!