ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Europol a destructurat o rețea de excrocherie online

20:02 | 13.10.2021 Categorie: Externe

Haga, 13 oct. /MOLDPRES/. O reţea de escrocherie online ce opera din Bulgaria şi care i-a făcut pe investitori germani să piardă milioane de euro, a fost destructurată de Europol, relatează MOLDPRES cu referire la G4media.

În mai multe ţări au avut loc percheziții și arestări care au condus la închiderea a două centre telefonice ilegale la Sofia. În Cipru a fost dezactivată o „ţintă de mare valoare”, a anunţat agenţia europeană de poliţie cu sediul la Haga.

„Reţeaua criminală, care a operat din mai 2019 și până în septembrie 2021, a îndemnat investitori germani să efectueze tranzacţii în valoare totală de cel puţin 15 milioane de euro”, precizează într-un comunicat Europol.

Criminalii utilizau peste 250 de nume de domeniu online pentru a face publicitate unor false servicii financiare.

În acțiunile de înșelăciune erau implicați 100 de angajaţi din centrele telefonice care atrăgeau investitori cu ajutorul unor materiale scrise dinainte.

Foto: youth.md

img21007629

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!