ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Monitorul Oficial a publicat decizia care permite ca managerii de afaceri să poată fi instruiți în Germania

09:32 | 15.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial de vineri, 15 octombrie, a făcut publică decizia Guvernului de inițiere a negocierilor și semnare a Declarației comune de intenție între Ministerul Economiei al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Economiei și Energiei al Republicii Federale Germania privind colaborarea în domeniul instruirii și perfecționării managerilor de afaceri din țara noastră, transmite MOLDPRES.

Scopul documentului constă în pregătirea unei noi generații de manageri, care ar putea contribui considerabil la modernizarea economiei naționale, dar și intensificarea relațiilor moldo-germane, prin promovarea comerțului extern, atragerea investițiilor străine în Moldova, precum și crearea noilor locuri de muncă.

Declarația comună de intenție va intra în vigoare la data semnării și va fi aplicată până la finele anului 2023.

Potrivit actului aprobat, o parte din cheltuieli vor fi acoperite din bugetul de stat – pentru pregătire profesională și lingvistică a managerilor de afaceri moldoveni, iar costurile de călătorii internaționale pentru participanții la program vor fi achitate de întreprinderile respective. Atunci când anumite acțiuni din program vor fi realizate pe teritoriul Germaniei, cheltuielile vor fi acoperite de către Ministerul Federal al Economiei şi Energiei al Republicii Federale Germania. 

Sursă: monitorul.gov.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!