ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Franța nu va mai face teste gratuite pentru a stimula vaccinarea

17:44 | 15.10.2021 Categorie: Externe

Paris, 15 oct. /MOLDPRES/. Adulții nevaccinați din Franța nu vor mai fi testați gratuit începând de vineri, 15 octombrie. Fac excepţie cazurile în care există motive medicale pentru ca persoanele respective să nu fie vaccinate. În Germania este deja în vigoare din 11 octombrie o reglementare similară, iar scopul acestor decizii luate de autorități este de a-i determina pe oameni să se vaccineze împotriva Covid-19, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Francezii merg pe ideea că vaccinarea este cea mai bună protecţie şi o modalitate permanentă de a depăşi criza sanitară, iar această măsură îi va încuraja pe francezi să se vaccineze, explică guvernul de la Paris.  S-a constatat că testele gratuite erau utilizate ca înlocuitor al vaccinării.

Pe viitor în Franța un test rapid va costa între 22 de euro şi 30 de euro, iar pentru un test Real Time PCR va trebui achitată suma de 44 de euro.

O reglementare similară este în vigoare în Germania din 11 octombrie cu scopul de a pune capăt testării gratuite a tuturor persoanelor. O măsură similară a intrat în vigoare luni în Elveţia, învecinată cu Germania. Testele vor fi în continuare gratuite pentru cei sub 16 ani, cei care sunt vaccinaţi cu o singură doză, cei cu suspiciuni de infectare cu coronavirus şi cei care nu pot fi vaccinaţi din motive medicale. De asemenea, programele de testare regulată în şcoli şi companii rămân gratuite.

De la începutul pandemiei, în Franţa au fost efectuate 150 de milioane de teste, dintre care numai în luna august 6 milioane de teste săptămânal.

Paşaportul verde, a cărui introducere a fost controversată şi care atestă dovada vaccinării, a vindecării după COVID-19 sau a testării negative, este o condiţie pentru accesul la competiţii sportive, cinematografe, restaurante şi cafenele în Franţa. Documentul este necesar şi pentru călătorii cu avionul sau trenul pe distanţe lungi.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!