ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Germania, social-democrații, verzii și liber-democrații au ajuns la un acord pentru un nou guvern

18:51 | 15.10.2021 Categorie: Externe

Berlin, 15 oct. /MOLDPRES/. Social-democraţii (SPD), care au obţinut cel mai bun scor în recentele alegeri din Germania, Verzii şi Liber-Democraţii (FDP) au anunţat vineri că au ajuns la un acord preliminar în vederea formării unui guvern, relatează MOLDPRES cu referire la G4media.

„Am reuşit efectiv să ne punem de acord asupra unui document. Este un rezultat foarte bun, asta arată cu claritate că un guvern poate fi format în Germania”, a declarat social-democratul Olaf Scholz, probabil viitor cancelar, în cadrul unei declaraţii de presă împreună cu liderii partidelor ecologist şi liberal.

„Un nou început este posibil cu cele trei partide”, a mai spus Scholz.

Cele trei formațiuni s-au pus de acord asupra unor puncte majore, printre care şi renunţarea la centralele pe cărbune până în 2030.

Componentele coaliției au convenit ca 2% din suprafaţă să fie folosită pentru turbine eoliene pe pământ, ca pe toate acoperişurile adecvate să se instaleze panouri solare şi ca timpul pentru acordarea permiselor necesare să se reducă la jumătate, se menţionează în proiectul de formare a coaliției.

Social-democraţii, ecologiştii şi liberalii vor să menţină limitările la datoria publică înscrise în constituţie şi au promis să nu mărească impozitele.

Cele trei partide vor să crească investiţiile în următorii ani, dar „în cadrul frânei pentru îndatorare constituţionale” germane, care limitează strict posibilităţile de deficit public.

În cel mult 10 zile, dacă nu intervin chestiuni imprevizibile, va fi format noul guvern al Germaniei.

Foto: g4media.ro

img21007731

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!