ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Organizația Mondială a Sănătății vine în ajutor României

13:35 | 17.10.2021 Categorie: Externe

București, 17 oct. /MOLDPRES/. Organizația Mondială a Sănătății vine să ajute România pentru a trece de o situație extrem de complicată creată de valul al patrulea al pandemiei. Într-o singură săptămână, România a înregistrat peste 2000 de decese. Acest lucru a fost confirmat duminică de către reprezentantul OMS pentru România, Alexandru Rafila, relatează MOLDPRES cu referire la G4media.

Funcționarii OMS vor avea luni o teleconferință cu conducerea Institutului Național de Sănătate Publică în care vor discuta modul în care organizația se poate implica pentru a ajuta România să depășească criza care a dus sistemul sanitar aproape de colaps, dar și pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-COVID.

În acest moment, România este una dintre țările cele mai afectate la nivel global din cauza pandemiei COVID-19. În pofida statisticilor și a faptului că numărul de morți și infectați stabilește zilnic un nou record, Guvernul a refuzat să carantineze Ilfovul și Bucureștiul, zona cea mai afectată de pandemie.

Un număr mare de țări din Uniunea Europeană, dar și Republica Moldova, au oferit sprijin României pentru a o ajuta să traverseze criza COVID-19. În ultima săptămână, România a înregistrat 2062 de decese în urma infectării cu coronavirus.

Foto: euobserver.com

img21007740

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!