ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un demnitar european avertizează că sărăcia crește în Europa din cauza prețurilor tot mai mari la energie

09:58 | 18.10.2021 Categorie: Externe

Bruxelles, 18 oct. /MOLDPRES/. În Europa are loc o creștere a sărăciei din cauza preţurilor tot mai mari la energie electrică, a afirmat Comisarul European pentru locuri de muncă și drepturi sociale Nicolas Schmit, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Demnitarul european a mai declarat că milioane de oameni din blocul comunitar suferă de sărăcie generată de preţurile tot mai mari la energie electrică şi a adăugat că numărul acestora va continua să crească.

Un rol important în ameliorarea situației în revine Comisiei Europene care ar putea ajuta ţările membre să limiteze impactul preţurilor foarte mari la energie electrică asupra populaţiei, dar că obligaţia de a lua măsuri revine în primul rând guvernelor naţionale, potrivit lui Schmit.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului german Martina Fietz a declarat că este important să existe o coordonare la nivelul întregii Europe şi să se acţioneze în cadrul actualelor regulamente ale pieței interne a UE.

Subiectul va fi discutat la Consiliul European, care va avea loc în această săptămână la Bruxelles, a menţionat Fietz.

Încă în luna septembrie, Confederaţia Europeană a Sindicatelor ETUC a atras atenţia că, potrivit datelor existente, peste 2,7 de milioane de oameni din Europa nu-şi mai pot permite să-şi încălzească în mod corespunzător locuințele, cu toate că au un loc de muncă şi, implicit, un venit.

Foto: europarl.europa.eu

img21007750

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!