ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful Pentagonului crede că Rusia nu poate bloca aderarea Ucrainei la NATO

14:59 | 21.10.2021 Categorie: Externe

Kiev, 21 oct. /MOLDPRES/. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin a declarat că niciun stat nu are dreptul de a bloca aspiraţiile Ucrainei de a deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

„Nicio ţară terţă nu are drept de veto asupra deciziilor NATO privind admiterea de noi membri”, a subliniat Austin privitor la obiecțiile Rusiei care se opune vehement eventualei integrări euroatlantice a Ucrainei.

„Ucraina are dreptul de a decide asupra propriei politici externe şi ne aşteptăm să facă acest lucru fără interferenţe externe”, a mai spus şeful Pentagonului, aflat în vizită la Kiev.

Tot în cadrul acestei vizite, Lloyd Austin a acuzat Rusia că a declanşat conflictul militar separatist din estul Ucrainei şi că reprezintă un obstacol pentru soluţionarea crizei.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a evidenţiat acum câteva luni importanţa admiterii Ucrainei în Planul de Acţiune în vederea Aderării la NATO, pentru a descuraja planurile agresive ale Rusie.

„Ar fi un semnal real adresat Rusiei”, a spus preşedintele Ucrainei.

În mod tradițional, Rusia se opune vehement aderării Ucrainei şi Georgiei la Alianţa Nord-Atlantică.

Foto: tvrmoldova.md

img21007884

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!