ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Studenţii UTM au vizitat şantiere în construcţie pe drumurile naţionale

09:51 | 22.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Studenții facultății Urbanism și Arhitectură, specialitatea “Căi ferate, Drumuri, Poduri” a Universității Tehnice a Moldovei au vizitat șantierele în construcție de pe drumurile naționale din cadrul proiectelor gestionate de către Î.S. “Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD), transmite MOLDPRES.

Tehnicile și procesele de execuție a construcțiilor noi capitale, cât și a celor în reabilitare sau reconstrucție, precum și activitatea inginerilor de șantier au fost analizate de către studenți în comun cu conducerea ASD. „Viitorii ingineri au făcut cunoștință cu lucrările care se execută în prezent pe drumurile naționale. Motivarea tinerilor este o prioritate pentru Administrația de Stat a Drumurilor și ne dorim ca ei să fie mai aproape de domeniul pe care îl studiază”, a relevat directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

În cadrul activității, au fost cercetate lucrările de pe drumurile M1 Frontiera cu România – Leuşeni – Chişinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina; R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România; M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina și Coridorului 8.3 ce traversează localitățile Hârbovăț, Sverida și Onișcani din raionul Călărași.

Foto: ASD

img21007927

img21007927

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!