ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Accesul populației la medicamente va fi facilitat

18:23 | 26.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a venit cu mai multe modificări ale legislației ce vor permite facilitarea accesului populației la medicamente, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în ultimele luni au fost operate modificări la procedura de înregistrare a medicamentelor, a fost scurtată perioada de înregistrare a medicamentelor și a fost extinsă lista de preparate compensate.

„Dacă în 2015 în Nomenclatorul medicamentelor erau înregistrate peste 6000 de denumiri, atunci în anul curent numărul acestora este puțin peste 3000. Și lista medicamentelor compensate a fost extinsă și actualizată cu mai multe preparate. De asemenea, numărul medicamentelor ce vor fi oferite gratuit va crește cu peste 40 la sută”, a conchis oficialul.

Foto: zdg.md

img21008044

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!