ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura Generală anunță noi detalii în cazul lui Stoianoglo

10:06 | 28.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Procurorul desemnat de CSP pe cazul Alexandr Stoianoglo a venit astăzi cu noi detalii despre cauza penală ce îl vizează pe Procurorul General suspendat, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în cele peste 20 de zile de la începerea urmăririi penale și reținerea lui Alexandr Stoianoglo, în cadrul cauzei penale au fost autorizate și executate patru percheziții.

Cinci persoane au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuit; alte cinci au fost audiate în calitate de martori și specialiști; au fost emise și executate 20 ordonanțe de ridicare a obiectelor și documentelor; cinci expertize sunt în curs de executare, iar peste 20 de solicitări au fost transmise către diferite instituții în vederea prezentării anumitor documente sau informații ce prezintă importanță probatorie pe caz.

“Dacă ne referim la durata urmării penale, este relevant de a menționa că aceasta nu depinde în toate cazurile de diligența procurorului, deoarece efectuarea mai multor acțiuni de urmărire penală, cum ar fi audierea bănuiților/învinuiților, ridicare de obiecte/documente depinde de disponibilitatea apărătorilor de a participa la aceste acțiuni, iar termenul de efectuare a expertizelor judiciare depinde de volumul de lucru al experților”, se spune în comunicatul emis de instituție. 

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcție și reținut pe 5 octombrie. Ulterior, procurorul Victor Furtună a cerut instanței 30 de zile de arest pe numele acestuia.

Foto simbol

img21008104

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!