ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SIS a blocat trei site-uri care promovau știri false

12:21 | 04.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. Serviciul de Informații și Securitate a anunțat astăzi că a solicitat blocarea a trei site-uri care promovau informații false, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, printre materialele false promovate de portalurile online respective se regăsesc știri legate de deconectarea de la curentul electric, sistarea furnizării de către Centrala termoelectrică de la Cuciurgan a energiei electrice, stingerea temporară a Focului veșnic la Complexul Memorial „Eternitate” din capitală.

În acest context, SIS solicită resurselor on-line care au preluat și distribuit informațiile vizate, eliminarea acestora. Totodată, în vederea diminuării impactului știrilor false, instituția îndeamnă cetățenii ca în cazul identificării acestora precum și a conturilor false utilizate pe rețelele de socializare utilizate în distribuirea intensă a dezinformărilor, să transmită informația la adresa de e-mail press@sis.md.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!