ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Miniștrii Apărării din Republica Moldova și Lituania au semnat un plan de cooperare bilaterală

13:30 | 04.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi și omologul său lituanian, Arvydas Anušauskas au semnat astăzi, la Chișinău, un Plan de cooperare bilaterală pentru anul 2022, comunică MOLDPRES.

Semnarea documentului a avut loc în cadrul unei întrevederi a celor doi oficiali. În cursul acesteia, interlocutorii au discutat despre reforma în domeniul apărării și prioritățile de dezvoltare a Armatei Naționale, progresele atinse în realizarea cooperării bilaterale stabilite, precum și despre perspectivele de dezvoltare ale acestui parteneriat în contextul integrării europene.

Agenda discuțiilor a mai cuprins subiecte cu privire la obiectivele prioritare ale conducerii țării ce vizează securitatea și apărarea statului, aspectele politico-militare, participarea la operaţiunile de menţinere a păcii cu mandat internațional, precum și cooperarea militară bilaterală și securitatea regională.

Ministrul Apărării Naționale al Republicii Lituania, Arvydas Anušauskas, efectuează o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 3-5 noiembrie. Agenda vizitei cuprinde întrevederi de lucru la Parlament, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, precum și cu unii reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău.

Republica Moldova și Lituania cooperează în domeniul militar din anul 2000.

Foto: MA 

img21008342

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!