ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița s-a aflat în vizită la Fabrica de lactate din Bălți

19:05 | 04.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei de lucru în municipiul Bălți, prim-ministra Natalia Gavrilița a mers la fabrica „Incomlac”, care este cel mare producător de lactate din Republica Moldova. Întreprinderea, cu 930 de angajați, prelucrează circa 45 mii de tone de lapte anual și fabrică peste 100 de tipuri de produse, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Natalia Gavrilița a vizitat secțiile de producere a laptelui și untului și a discutat cu administratorul fabricii despre planurile de viitor ale întreprinderii și succesele înregistrate până în prezent. Fabrica este în continuă dezvoltare - o parte din venituri sunt reinvestite în modernizarea halelor de producție. La momentul actual, în proces de renovare se află secția de producere a înghețatei. 

Premierul a încurajat producătorul să-și extindă afacerea, precizând că acțiunile Executivului vor fi orientate și în continuare spre deschiderea unor noi piețe de desfacere. „În cadrul vizitei de săptămâna trecută la Bruxelles, am salutat decizia Comisiei Europene de aplicare a principiului de listare prealabilă a unităților comerciale din sectorul lactatelor al Republicii Moldova în sistemul de certificare sanitară și fitosanitară al UE. Astfel, exportul de produse lactate care corespund cu cerințele europene poate să înceapă de îndată ce va avea loc evaluarea unităților comerciale de către autoritățile europene”, a spus premierul.

 Foto: Guvern

img21008366

img21008366

img21008366

img21008366

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!